Copyright 2023 - Custom text here

2023

Koetstock 26

Het was weer 'amazing'
Ouderwets gezellig weekend op het zwembadterrein in Kockengen

Met de zeer succesvolle jubileumeditie nog vers in het geheugen is de Koetstockorganisatie in het najaar van 2022 weer stevig aan de slag gegaan met de voorbereidingen van de 26e editie in 2023. De lat is weer een stukje hoger gelegd na het succes van vorig jaar. Zouden we dat nog kunnen overtreffen? Na de oproep van Adrie tijdens de afsluiting vorig jaar hebben zich 3 nieuwe leden gemeld die het Koetstockbestuur zijn komen versterken. En dat betaalde direct uit. Nieuwe, frisse ideeën, een andere aanpak en voorzichtig aan zichtbare veranderingen op het festivalterrein. 

De voorverkoop verliep buitengewoon goed. Nog niet eerder zijn er vooraf zoveel kaartjes verkocht. Door de sluiting van de winkel van Adrie de Lange dit jaar konden de Kockenezen de kaartjes halen bij Bloemsierkunst Carolien aan de overkant van de Nieuwstraat. Naast Kockengen en Breukelen, dit jaar ook een extra verkooppunt in Vleuten. Want daar heeft De Lange junior een mooi winkeltje overgenomen. De weergoden lijken ons ook goed gezind. De line-up is - met wat uitdagingen kort voor aanvang - keurig rond, alle seinen staan op groen voor een mooi Koetstockfeestje.  

Vrijdagavond 9 juni ging de poort open en al snel stroomde het veld vol. Fans van Roque - met als frontvrouw Suzanne uit ons eigen dorpje - wilden het allereerste optreden van deze rockband zeker niet missen. Met vervolgens Teenage Icon, Hype en afsluiter RSON een perfecte eerste avond Koetstock. 

Zaterdagmiddag 10 juni was traditiegetrouw voor de kids. De mussen vielen van het dak zo warm dat het was, dus het terrein bezaaid met parasolletjes. Met heerlijke optredens van dansvereniging Terpsichore en spelletjes op het veld was het prima toeven op het veld. Groot succes dit jaar was de “Grote Ome Cor Koetstock Disco Bingo Show”. Vanaf zeven uur was het heerlijk genieten van diverse bands. Rockbuster, Mo & The Stage Animals,  Branding en Cheese Nacho. Een speciale vermelding waard is het optreden van de Amazing Disco Freaks. Daar zal nog lang over nagepraat zijn. Wat een heerlijke energie, kijk de beelden terug op onze website. De zaterdag werd afgesloten met de bekende dankwoorden van voorzitter Adrie de Lange. Daarbij speciaal aandacht voor onze Piet. Vanaf de start van Koetstock was hij verantwoordelijk voor toiletzaken en EHBO. Dit was zijn laatste dienst op Koetstock, Piet houdt er nu mee op. Met een groots en langdurig applaus van het volle veld en organisatie werd Piet bedankt voor zijn fantastische bijdrage, inzet en betrokkenheid de afgelopen 26 jaar. 

 

Auteur: Niels van Leeuwen

 

Gelukkig hebben we de video's en foto's nog!

f t m

Stage

Publiek

Publiek