Copyright 2023 - Custom text here

2022

Koetstock 25

'Reünie Ferry Forehand op jubileum Koetstock'
'Het lijkt wel alsof iedereen na corona toe was aan een geweldig feest'

Na, vanwege maatregelen in verband met corona, twee jaar te moeten wachten was er vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 eindelijk weer Koetstock. Niet zomaar Koetstock, maar het 25-jarig jubileum. Het was twee dagen één groot feest. 'Vrijdag was het vanaf het begin feest op het terrein, vanaf de eerste tot de laatste band. Er werd zelfs polonaise gelopen. We hadden 700 man op het veld. Het was fantastisch festivalweer. De mensen bleven lekker hangen. Op een gegeven moment waren we door de consumptiebonnen heen. Het bier en het eten ging erg hard. Dat is natuurlijk een luxe probleem, maar als organisatie moet je wel even aan de bak', vertelt voorzitter Adrie de Lange.

Zaterdag was zoals ín de begintijd van 12.00 tot 24.00 uur. Zaterdagmiddag voor de kinderen met spellen en dansgroepen. Vanaf 14.15 uur bands. 'Zaterdagavond was naar mijn idee Koetstock voor ieder wat wils. Weer liep het veld vol. Het lijkt wel alsof iedereen na corona toe was een een geweldig feest. Allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Wij hebben er een paar jongeren, Nick de Haan en Thijs Kompier, bij die geweldig werken. Naast vrijwilligers is Koetstock mogelijk door sponsors. Zo was dit jaar Eetcafé De Danne een nieuwe sponsor die naast zijn bijdrage ook nog even eten en soep voor de vrijwilligers verzorgde. Zelf vond ik The Rivals zeker niet verkeerd. Van mij mogen die nog wel een keer terugkomen, maar daar ga ik niet over. Natuurlijk Ferry Forehand was een hoogtepunt. Het leek wel alsof heel Kockengen was uitgelopen. Geweldig', vervolgt de voorzitter.

Laatste optreden Ferry Forehand
Tijdens de jubileum editie van Koetstock was zaterdagavond het laatste optreden van de legendarisch band Ferry Forehand. Nog één keer Ruud van Leeuwen, Charl Peters, Gerard de Jeu, Hans Esser, Dick de Jeu en Ruud Mangelsdorf, die speciaal uit Bonaire was overgekomen. De band werd bijgestaan door de backing vocals Carolien en Nieneke. De fans, sommige zelfs van het eerste uur, waren massaal naar het festivalterrein gekomen. Een speciaal spandoek ontroerde de mannen op het podium. Nog één keer Toto, Supertramp, Simple Minds, Cutting Crew, Doobie Brothers en Queen. Het publiek was razend enthousiast.

 

Auteur: Gijs Kleinveld

 

Gelukkig hebben we de foto's nog! De fotoseries van de 25e editie Koetstock, 10 en 11 juni 2022: 

f t m

Stage

Publiek

Publiek