Copyright 2024 - Custom text here

2018

Koetstock 23

'Een motor kan ook draaien zonder startmotor'

Tijdens de 23e editie van Koetstock heeft Adrie de Lange uit handen van burgemeester Marc Witteman een Koninklijke onderscheiding gekregen. De uitreiking vond op zaterdag 2 juni 's avonds op het podium van Koetstock op het terrein van zwem- en recreatiepark De Koet plaats.

Adrie de Lange ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de Kockengense gemeenschap en vooral als initiator en voorzitter van Stichting Koetstock én als bestuurslid van de Stichting Zwem- en recreatiepark De Koet, beiden vanaf 1996. Adrie de Lange is spreekwoordelijk het gezicht van Koetstock en de verbindende factor. Als er in het Kockengen wordt gesproken over Koetstock, dan wordt Adrie de Lange in één adem genoemd. Adrie de Lange is Koetstock. Ook noemt men Adrie de burgemeester van Kockengen, maar sinds ik hier in Spengen woon moge duidelijk zijn wie de burgemeester is', aldus burgemeester Witteman in zijn toespraak.

Daarnaast is De Lange sinds 1987 bestuurslid van winkeliersvereniging Kockengen, waar hij diverse evenementen aanstuurt zoals de jaarmarkt, kerstmarkt en de Sinterklaasintocht. Eveneens is hij sinds 1988 de organisator van de Kockengense jaarmarkt. Vanaf 2006 is Adrie de Lange voorzitter van ondernemersvereniging Kockengen en sinds 2011 ook bestuurslid van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht.

'Natuurlijk is het prachtig dat ik een lintje krijg. Ik was ook best wel emotioneel. Maar het gevoel is dubbel. We klaren de klus met met z'n allen. Ik ben dan misschien de startmotor, maar een motor kan ook zonder startmotor draaien. Je kan hem ook aanduwen. Bovendien is het zo dat ik van deze burgemeester geen lintje kan weigeren, 'aldus Adrie de Lange.

'Ik vond de 23e editie van Koetstock met name op de vrijdagavond fantastisch. Geweldige bands en een veld vol gezelligheid. Het was direct al een feestje. De kindermiddag op zaterdag is altijd een genot om te zien. Je geeft wat weg, ijsjes en pannenkoeken, maar krijgt daar heel veel voor terug. De kinderen hebben het naar hun zin en dan automatisch de ouders en opa's en oma's ook. Geweldig vond ik het optreden van Yara Wisse, die zich spontaan had aangemeld. Die gaan we zeker terug zien op Koetstock. Zaterdagavond was als vanouds. Een programma voor een breed publiek. We hebben afscheid genomen van Hendrik Jan Janzen die na zo'n twintig jaar in het bestuur te hebben gezeten er een punt achter zet. Niet helemaal want hij blijft op de achtergrond nog wel de helpende hand toesteken. We zijn het bestuur aan het verjongen. Binnen vijf jaar moet er een geheel nieuw bestuur zijn. Zelf ben ik ook een keer aan de beurt,' besluit voorzitter Adrie de Lange. De opbrengsten van Koetstock komen geheel ten goede aan Zwem- en Recreatiepark de Koet. Dat zal niet veranderen!

Auteur: Gijs Kleinveld

f t m

Stage

Publiek

Publiek