Copyright 2021 - Custom text here

2017

Koetstock 22

'Ik heb respect voor al die vrijwilligers die dit unieke festival mogelijk maken'

Voorzitter Adrie de Lange kijkt met veel plezier terug naar de 22-ste editie van het muziekfestival Koetstock. 'Ik heb erg veel respect voor alle vrijwilligers die dit unieke festival al weer voor de 22-ste keer hebben mogelijk gemaakt. Neem van mij aan dat het een week lang buffelen is voor veel vrijwilligers. Ik merk wel dat ik een dagje ouder wordt. De week na Koetstock moet ik echt bij komen. Ik heb dan serieus pijn in de benen, maar het plezier dat ik beleef maakt alles goed. Zeker dit jaar, immers met de band Nix voor jou heb ik mijn debuut als zanger gemaakt, ' vertelt voorzitter Adrie de Lange.

'Dit jaar beet de band The Rivals het spits af. Wat mij betreft een reteleuke band. Die jongens waren razend enthousiast. Ze vonden het geweldig bij ons met fantastisch geluid en een te gek podium. Alle bands kregen na hun optreden een memory stick met een registratie van hun optreden. Je zag op vrijdagavond een verschuiving onder het publiek. De avond werd afgesloten met DJ's en dat was, ook al is het niet mijn ding, echt wel een feestje. De Chaos Club bleek een uitstekende keuze voor de overgang van bandjes naar de DJ's.

Nieuw op de traditionele kindermiddag was het pannaveld. Een schot in de roos. Samen met het springkussen geweldig voor de kinderen. Het was fantastisch om te zien dat er om 15.00 uur al kinderen voor het hek stonden, terwijl we pas om 16.00 uur beginnen. Ruim 400 kinderen hadden samen met hun ouders een topmiddag. Else van Leeuwen had met nieuwe ideeën een totaal vernieuwd programma in elkaar gedraaid. 's middags om 18.00 uur kwam er al een zanger van de band uit Limburg die als één na laatste moest optreden. Gewoon om de sfeer te proeven. 'Het voelt hier als een warm bad en nog bedankt dat we weer mochten komen', was zijn reactie.

'Zaterdagavond was het voor mij allemaal top. We werden vereerd met een bezoekje van onze burgemeester, die ondanks zijn ziekte een uur langs is geweest. Hij wist niet wat hij zag. Een goed georganiseerd evenement waar de ambitie vanaf spat. Een familiefeest voor alle leeftijden, voor iedereen. Ook de eigenaar van het beveiligingsbedrijf Fred kwam voor het eerst in al die jaren dat zijn bedrijf bij ons twee avonden een oogje in het zeil houdt en kon zijn ogen niet geloven. Zeker toen ik hem vertelde dat wij alleen de beveiliging en de huur van het podium betalen en dat de rest gesponsord is. Spontaan belde hij een goede bekende om zijn ervaringen hier in Kockengen te delen. Een klein minpuntje is dat er toch jongeren onder de 18 jaar met alcohol zijn gesignaleerd. Ik wil de ouders oproepen daar vooral goed op de letten. Voor je het weet gaan we op dat gebied een keer nat!

Dit jaar heb ik op Koetstock mijn debuut als zanger op het podium gemaakt. Met de Doe maar tributeband Nix voor jou heb ik het nummer Nederwiet gezongen. Het begon allemaal als een grap, maar is uiteindelijk serieus uitgevoerd. Wel heel apart om samen met mijn zoon Cor op een podium te staan. Ook onze poortwachter GJ heeft zijn moment op het podium gehad. Als vaandelzwaaier bij de band 30 past 7. Moet een keer kunnen. Het was een feest om de 22-ste editie van Koetstock te mogen organiseren. Ondanks dat er best wel aardig wat trouwe bezoekers elders een feestje hadden, zijn wij zeer tevreden over de belangstelling. Wel willen wij de organisatie verjongen. We moeten er voor waken dat niet iedereen van de oude garde er tegelijk mee stopt. Daar denken wij zeker over na, immers voor je het weet ben je 65, 'besluit voorzitter Adrie de Lange.

Auteur: Gijs Kleinveld

Facebook

Facebook logo  We zijn natuurlijk ook te vinden op Facebook.

  www.facebook.com/koetstock

Twitter

Twitter logo  We zijn natuurlijk ook te vinden op Twitter.

  www.twitter.com/koetstock

Instagram

Instagram logo  We zijn natuurlijk ook te vinden op Instagram.

  @KoetstockKockengen

f t m

Stage

Publiek

Publiek