Copyright 2024 - Custom text here

2013

Koetstock 18

Koetstock, een jaarlijkse reünie

Voordat de achttiende editie van het muziekfestival Koetstock vrijdagavond van start ging, was er in Kockengen al zo'n twee weken reuring. Gert Jan Bouwman, bij iedereen in het dorp bekend als GJ, had voor een publiciteitsstunt gezorgd door iedere avond bij de rotonde in de N401 bij Portengen met een sandwichbord reclame te maken voor het festival. Iedereen in het dorp sprak erover, dus was de actie gelukt.

Vrijdagmiddag liep GJ met zijn sandwichbord van de studio van RTV Stichtse Vecht bij het gemeentehuis in Maarssen binnen om wethouder Jaap Verkroost uit te nodigen voor Koetstock 2013. Vervolgens liep hij via Nyenrode naar de markt in Breukelen. Vandaar liep de befaamde inwoner van Kockengen naar het festivalterrein. In het dorp werd het ontvangen door dorpsomroeper Willem Boele die GJ door het dorp begeleidde. Zaterdagavond zette GJ zijn act voort samen met het dweilorkest De Speeldozen op het festivalterrein. Het publiek genoot daar van, wilde met GJ op de foto en liep de polonaise. Ieder jaar zijn de artiesten verbaasd over de ambiance, het professionele podium en het fantastische licht en geluid van Ed de Bree.

'De band Mugshot had kennelijk mensen gemobiliseerd. Het was bij de start op vrijdagavond al aardig druk, 'vertelt voorzitter Adrie de Lange. ´Over de band A New Dawn had iedereen een mening. Juist voor de liefhebbers was het fantastisch. Ze beschikken wel over de Nederlands kampioen Grunten, Mike van den Heuvel. kippenvel kreeg ik zaterdag tijdens de kindermiddag. De twaalf jarige Maud Nieuwenhuis zat op het podium met een gitaar en zong zo goed dat de rillingen over mijn rug liepen. Van het publiek kreeg zij een staande ovatie. Volgens presentator Ruud van Leeuwen is zij over tien jaar wereldberoemd en dank komt zij terug op Koetstock.

Zaterdagavond genoten zo'n 1.500 mensen van een sterk programma. Mijn complimenten voor de muziekcommissie. Je kan altijd van mening verschillen over welke band het festival moet afsluiten. De band 3rd Floor Magic werd door de muziekkenners de beste band van het festival genoemd, maar ik kende niet één van de liedjes. De band 30 past 7 uit Limburg, die vorig jaar op de vrijdag met name bij de tienermeiden veel succes boekte, liet weer van zich spreken. Die jongens zijn razend populair bij de meiden, waardoor er backstage een meet & greet werd georganiseerd. Wat mij betreft is de muziek die zij spelen meer herkenbaar. Allez Mama weer eens als de afsluitende band was geweldig. Zelfs ik heb staan dansen, en dat gebeurt niet snel, ' zegt Adrie de Lange.

Voor veel mensen is Koetstock ieder jaar een reünie. Gezellig met een biertje of wijntje met oude bekenden bijpraten. 'Een groot deel van het publiek komt voor de gezelligheid en om andere mensen te ontmoeten en gezellig iets met elkaar te drinken en bij te kletsen. Een ander deel komt voor de muziek, om te dansen of om te luisteren. Dat is Koetstock, georganiseerd door louter vrijwilligers. Daar ben ik trots op. Neem ons magazine, fantastisch toch, of kijk naar de bouwploeg of de muziekcommissie, mensen achter de bar, mensen bij de toegang, allemaal vrijwilligers. Ook de mensen van RTV Stichtse Vecht die alles op tv en internet hebben uitgezonden en het festival hebben vastgelegd op beeld en geluid zijn vrijwilligers. Immers ons motto is: We geven geen geld uit. Alles is gesponsord, de bands treden belangeloos op en de opbrengst is voor zwembad De Koet,' besluit de voorzitter.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

myFlickr

myFlickr

f t m

Stage

Publiek

Publiek