Copyright 2023 - Custom text here

2011

Koetstock 16

"We zijn nu eenmaal besmet met het Koetstockvirus"

Kockengen – De zestiende editie van het muziekfestival Koetstock werd vrijdag en zaterdag op het terrein van zwem- en recreatiepark De Koet in Kockengen gehouden. Het talrijke publiek genoot twee avonden van een ijzersterk programma en uiteraard de fantastische sfeer in een meer dan fantastische ambiance met een biertje, wijntje, frisje of een patatje, sateetje of broodje warme beenham. Surprising Friday was perfect voor liefhebbers van stevige rockmuziek gecombineerd met hip hop en Nederlandstalige rock.

Zaterdagmiddag was het feest voor de kinderen van het dorp met spellen en pannenkoeken. De zaterdagavond was een ‘echte Koetstockavond’, voor ieder wat wils met covers en eigen nummer. Van blues tot pop en rock.

Door familieomstandigheden voegde voorzitter Adrie de Lange zich dit jaar later dan gebruikelijk bij de ploeg vrijwilligers die de week voor Koetstock het terrein van zwem- en recreatiepark De Koet  in orde maakt voor het festival. ‘Ik kreeg direct een hart onder de riem gestoken door de vrijwilligers. Dat deed mij erg goed. Dit jaar was het opbouwen eerder afgerond dan andere jaren. Vrijdagmiddag om 16.00 uur was alles gedaan. We hadden belangstelling van wethouders van Stichtse Vecht. Vrijdag kwam Pieter de Groene een kijkje nemen en zaterdag toonde Jaap Verkroost z’n belangstelling. Die keek overigens zijn ogen uit.

We hebben voor de eerste keer samengewerkt met RTV Stichtse Vecht. Die hebben Koetstock op radio en televisie uitgezonden. Daarnaast hebben ze opnamen gemaakt voor dvd voor de bands. Dat is natuurlijk fantastisch. Na vijftien jaar hebben de jongens die altijd de dvd’s verzorgden er een punt achter gezet, lopen we vervolgens tegen een ploeg enthousiaste vrijwilligers van RTV Stichtse Vecht aan,’ vertelt voorzitter Adrie de Lange. Over de muziek was de voorzitter erg tevreden. ‘ Ik vind dat we dit jaar een ijzersterk programma hadden. Persoonlijk vond ik vrijdag Popehead helemaal top. Die spelen muziek die mij aanspreekt. Plaats Delict was met rock en hip hop een schot in de roos. Doordat we vrijdag het veld wat kleiner hebben gemaakt, was de sfeer met 500 man erg gemoedelijk en gezellig. Zaterdagmiddag voor de kinderen was wederom een groot succes. De gratis ijsjes en pannenkoeken deden het goed. Opvallend was dat de frituurpannen en bakplaten overuren maakten.

Voor aanvang waren wij als bestuur een beetje angstig voor de zaterdagavond. Immers de finale van de Champions League werd gespeeld. Op de laatste vergadering hebben we het  er uitgebreid over gehad. Ondanks het voetballen werd zaterdagavond een Koetstock avond als vanouds. De belangstelling was groot en er was muziek voor ieder wat wils. Er werd volop gedanst. Ik voelde het terrein bewegen en als dat zo is gaat het goed. We hadden met z’n allen een topavond. Op de vraag wanneer ik ermee stop, antwoord ik: zolang ik kan, al is het met een rollator, blijf ik dit doen. We zijn nu eenmaal besmet met het Koetstockvirus,’ besluit Adrie de Lange.

Bands 2011: POPEHEAD, JOECHA, The other side of the cat, Plaats-Delict, Meneer van Zanten, Trouble No More, Kelly's Vacation, Elfish & The Coversolution en HEADLIFE.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

myFlickr

f t m

Stage

Publiek

Publiek