Copyright 2023 - Custom text here

2010

Koetstock 15

Koetstock al vijftien jaar het leukste feestje van Kockengen

Kockengen - Vrijdag en zaterdag werd op het terrein van zwem- en recreatiepark De Koet in Kockengen de vijftiende editie van het muziekfestival Koetstock gehouden. Op het derde lustrum werd het talrijke publiek getrakteerd op een zeer feestelijk programma. ‘Rocky Friday’ was perfect voor de liefhebbers van stevige rockmuziek met funcky klanken ter afsluiting. Zaterdagmiddag was het feest voor de kinderen van het dorp met spellen en pannenkoeken. Als klap op de vuurpijl sloot de inmiddels legendarische Kockengense band Ferry Forehand het festival af. Verrassend was het optreden van Marian van de Wal die speciaal uit Andorra was overgekomen om met het publiek een knalfeest te maken. Koetstock is, zoals een bezoeker opmerkte, al vijftien jaar het leukste feestje van Kockengen.

Dat muzikanten het op Koetstock altijd ontzettend naar hun zin hebben bleek vrijdagavond eens te meer. De band Headlife had de eer voor weinig publiek het spits af te bijten. Ondanks de geringe belangstelling brachten de muzikanten uit Den Haag een spetterend optreden. Voorzitter Adrie de Lange wilde excuses te maken voor de geringe belangstelling, echter de mannen van Headlife komen graag volgend jaar weer, al moeten ze voor 40 man spelen. ‘Het is hier echt fantastisch. Een prachtig podium, perfect geluid, fraai licht en een puike organisatie. Helemaal top.’ ‘Uiteindelijk zijn er vrijdag 500 bezoekers geweest. Die hebben wel voor een goede omzet gezorgd. We hadden vrijdag kwalitatief goede bands, soms voor een doelgroep. Neem nou Kleinindustrie. Dat is zeker niet mijn muziek, maar die band heeft toch de popprijs van Utrecht gewonnen. Ik sprak mensen op het terrein die het geweldig vonden. Hoogtepunt vrijdag vond ik wel Pro.Fools. Zeker met het gastoptreden van zangeres Leonie, niet ingevlogen uit Andorra, maar ingefietst van de Geerkade, ‘vertelt Adrie de Lange. De feestband Little Sister maakte de Rocky Friday compleet.

‘De zaterdagmiddag voor kinderen is wat mij betreft een blijvertje. Als je ziet hoe een paar honderd kinderen zich vermaken met eenvoudige spellen, word ik daar blij van. De zaterdagavond geeft mij altijd een apart gevoel. Voor mij is het na de vrijdag zoiets van we mogen nog een keer, heel relaxed. Dit jaar hadden we, althans volgens mij, allemaal topbands. De belangstelling was enorm. Tussen de acts bleek dj Loek goed in staat het publiek te vermaken. Lastig voor de bands, want die moesten dat op z’n mist evenaren. Veel mensen kwamen voor Ferry Forehand en we hadden een verrassing. Op een feestje had ik Marian van de Wal wel eens gezien. Een fantastische zangeres. We raakten in gesprek en ik nodigde haar uit voor Koetstock. Korte tijd later kwam er een telefoontje. Marian wilde wel komen, maar optreden doet zij gewoonlijk met een orkestband op mp3. Dat willen wij op Koetstock niet. Bij ons is alles live. Vervolgens is er contact gezocht met de bandleden van Ferry Forrehand. Zaterdagmiddag werd er een uur gerepeteerd, waarna de zangeres met de mannen die de eerste Koetstock in 1996 tot een groot succes maakte, van Koetstock 2010 een enorm feest. Met en zangeres in hun midden rockten de muzikanten uit Kockengen en omstreken als nooit tevoren. Het 1.500 koppige publiek was razend enthousiast. Ik werd zaterdagavond zelf een beetje emotioneel, zo mooi vond ik het,’ besluit Adrie de Lange.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

myFlickr

f t m

Stage

Publiek

Publiek