Copyright 2023 - Custom text here

2009

Koetstock 14

Koetstock blijft Kockengen verbazen!

Kockengen - Twee avonden en een middag voor kinderen bij Koetstock in Kockengen zitten er weer op. Publiek, bands vrijwilligers en kinderen hebben genoten van leuke spellen, danceclincics, fantastische muziek, heerlijk weer, saté, patat, cola, wijn en bier. De bands waren uitermate tevreden over de ambiance. Een fantastisch podium, perfect geluid en zeer fraai licht. Ruim 2000 belangstellenden. Wat wil een muzikant nog meer. Alles geheel belangeloos ten behoeve van het plaatselijke zwembad.

Maanden van voorbereidingen: vergaderen, muziek doorluisteren, plannen bijstellen, beslissingen nemen en een week lang bouwen zijn in twee avonden geschiedenis. Kockengen kijkt al weer uit naar Koetstock 2010.

Vrijdagavond waren de bands kwalitatief van een hoog niveau. De sfeer onder de liefhebbers was relaxed en gemoedelijk. Het programma was uiteenlopend van melodieuze pop/rock van Kayleigh tot de stevige rock van de doorgewinterde muzikanten Sweet Louise en de strakke pop/ska/reggae klanken van Groover. Opvallend was het geluid van de gothic/metal formatie Ametheon. De muziek die Ametheon ten gehore bracht is niet in één bepaald genre te plaatsen. Metalfans genoten zeker, maar ook onbekenden met het genre voelden zich aangetrokken tot de klanken van de band. 'Wij hebben een geweldige avond gehad en hopen dat jullie net zo van ons hebben genoten als wij van het festival. Wat ons betreft spelen we volgend jaar weer hier'. De organisatie kan tevreden zijn met de keuze om Dr. Phil de vrijdagavond af te laten sluiten. De band speelde zeer verzorgde, maar ook dynamische bekende en onbekende nummers. Alle nummers werden overgoten met een eigen sausje, ofwel een scherp rockrandje op een groovy en strakke beat.

Op zaterdagmiddag stond de Rabokindermiddag op het programma, met onder meer een Open Podium, het Koetstockspel Ren je Rot, danceclinics, een springkussen en schminken. De gratis pannenkoeken, opgerold en uitgedeeld door de directeur van sponsor Rabobank, bleken wederom een groot succes.

Zaterdagavond Koetstock avond was zaterdag een feit. Onder een stralende zon stroomde het terrein snel vol. Ruim 1500 bezoekers namen die dag de moeite naar het festival te gaan. Presentator Ruud van Leeuwen was duidelijk in zijn nopjes. Achter de bar werkten de vrijwilligers keihard om de dorstige kelen van de bezoekers te kunnen vullen. Hongerige magen werden voorzien van hapjes. Saté en patat waren bij sluiting totaal uitverkocht. De all-female feestband Go Sista beet het spits af. De bruutpop van Engo viel bij het publiek goed in de smaak. De mix van rock, pop, funk, metal, blues en alternatieve dansmuziek werd knap gemixed. 'Wat een vette band dat Engo, waaaahhh!' liet een enthousiaste bezoekster weten. 'Het was echt super, ik ging vanavond helemaal los. Koetstock blijft Kockengen verbazen', voegde een ander eraan toe. Het brede repertoire van Why Not! sprak jong en oud aan. De bandleden hadden het erg naar hun zin op Koetstock. 'Wat een super toffe avond. Koetstock is een te gek festival en een super publiek hier in Kockengen. Wij hebben genoten, wellicht spelen we hier nog eens'. Armstrong profileerde zich als een meer dan gemiddelde band. Speciaal voor Koetstock speelde de band meer covers dan gebruikelijk en deed dat met verve. Een prima afsluiter van Koetstock 2009. 'Ik heb een waanzinnig goed gevoel aan Koetstock 2009 overgehouden. In mijn oren was de kwaliteit van de muziek onwijs hoog. Trots ben ik wederom op de ploeg vrijwilligers die in de week voor Koetstock hebben opgebouwd. het was een geoliede machine. Ook de kindermiddag was fantastisch. Naast de kinderen hadden ook de ouders het geweldig naar hun zin', vertelt voorzitter Adrie de Lange.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

myFlickr

f t m

Stage

Publiek

Publiek