Copyright 2023 - Custom text here

2008

Koetstock 13

Koetstock 2008, een editie om niet te vergeten!

Kockengen - De dertiende editie van het muziekfestival Koetstock is een enorm succes geworden. Geholpen door het uitstekende zomerweer trok het evenement over twee avonden bijna 3.000 bezoekers. Nieuw dit jaar was een speciaal programma voor kinderen zaterdagmiddag. Dat bleek een schot in de roos. Heel veel kinderen waren, net als hun ouders, razend enthousiast.

Vrijdagavond bleek een uitgelezen avond voor liefhebbers van het zogenaamde betere Nederlandstalige repertoire. Rapper Niles beet het spits af en zorgde direct voor aandacht van over het algemeen tieners. Dokter Vonk was de eerste band op Koetstock 2008 die Nederlandstalige funkpop ten gehore bracht. Liedjes met teksten die over het leven gaan. Vervolgens kwam de nederpop met luisterteksten van Oud Zeer aan bod. Soms poëtisch en gevoelig en dan weer gewoon om te lachen. Meneer van Zanten was een oude bekende op Koetstock. Nederlandstalige rock, één bonk energie en feest, waarbij het publiek nadrukkelijk werd betrokken. De band Toffe Haan stond vorig jaar vroeg in de programmering. Ditmaal mocht de formatie de Nederlandstalige avond afsluiten en deed dat met verve. "Koetsock was voor ons een groot genoegen. We werden aangenaam verrast door de professionele aanpak. Na een persoonlijke ontvangst vertoefden wij in een fantastische entourage. Zo organiseer je een festival dachten wij in koor. We speelden met het beste geluid ooit. Na veertig minuten bleek dat ons optreden als live-stream op een groot scherm te zien was geweest."

Nadat Koetstock elf jaar lang twaalf uur live muziek op zaterdag was, werd vorig jaar gekozen voor twee avonden. Vrijdag een Nederlandstalige avond en zaterdag zoals vanouds met een breed programma voor iedereen. Daarbij werden de kinderen vergeten en na rijp beraad werd dit jaar besloten een kindermiddag op de zaterdag te organiseren. Dat bleek een schot in de roos. Vineo en Terpsichoré hielden dansclinics waaraan door jong en oud werd meegedaan. Daarnaast was er Open Podium, konden kinderen zich laten schminken, was er het springkussen en kon de jeugd gratis pannenkoeken eten. "Na aanvankelijk wat twijfel, bleek de kindermiddag top. De kinderen waren razend enthousiast. Dan kwam er één naar mij toe die zei ik heb al drie pannenkoeken op en de volgende had er wel vier op. Ze vinden het fantastisch, maar ook verschillende ouders kwamen naar mij toe om de middag te prijzen," vertelt Adrie de Lange, voorzitter van de stichting Koetstock.

Zaterdagavond trad Bend-66 als eerste voor het voetlicht. Vier jonge muzikanten uit Maarssen, Breukelen, De Meern en omgeving met een geheel eigen sound. Die sound kan het best omschreven worden als zeer melodische pop-rock met een knipoog naar de jazz. Vervolgens gaf BlueShaker acte de presence met onvervalste bluesrock, waarna Melodramatic Kockengen met een 'no nonsence-boom-in your face' rock- en ska-partymachine op de grondvesten liet trillen. Amber Roots had de eer om Koetstock 2008 met funk, soul, disco en pop af te sluiten en dat deed de zevenkoppige band met verve. "Voor de zaterdagavond geef ik honderd punten. De muziek was goed, de sfeer uitstekend en het was lekker druk. Na twee vermoeiende dagen was er zondag toch weer dertig man op de been om alles af te breken. Helemaal top," besluit Adrie de Lange.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

f t m

Stage

Publiek

Publiek