Copyright 2024 - Custom text here

2007

Koetstock 12

Koetstock op twee avonden succes!

Kockengen - De zegetocht van Koetstock heeft een nieuwe wending gekregen tijdens de twaalfde editie. Voor de eerste keer is het evenement op twee avonden gehouden. Op vrijdagavond 8 juni vormde Nederlandstalige muziek de rode draad, zaterdagavond kwamen vier zeer verschillende (cover)bands aan bod. En op beide avonden was het gezellig en druk.

De pret op vrijdagavond werd even gedrukt door het weer. Een sterke wind en dreiging van onweer zorgde voor enkele technische problemen en ook voor de veiligheid werd de start drie kwartier uitgesteld. Toen de eerste optredens echter waren begonnen, toonden ook de weergoden zich welgezind en de bezoekers stroomden toe. Aan het einde van de avond bevond zich een dansende massa mensen voor het podium.

De zaterdagavond startte al beter doordat het weer duidelijk gunstiger was. Het optreden van NoRush maakte de aanwezigen zonder twijfel wakker, maar de meeste mensen kwamen het veld op tijdens het funky werk van Groover. Zij werden door het inmiddels voor Koetstockfans bekende Vandattum opgevolgd, stevige muziek die de benen in beweging bracht. Afsluiter was de groep Allez Mama. Dit optreden was bijzonder, aangezien zij dit jaar de laatste optredens (zeggen te) geven en dat alleen op plaatsen die zij leuk vinden. Koetstock zat daar gelukkig bij, wat zorgde voor een sfeervolle afsluiting van de avond.

Ruud van Leeuwen, die de avond presenteerde, verwachtte dat deze formatie nog wel een vierde keer kon worden verwacht. Hij dankte iedereen voor het bezoek. Adrie de Lange sloot af met de bestemming van de opbrengst van het festival: een nieuw kassagebouw. ‘Het zal nog wel even duren voordat we alle geld bij elkaar hebben maar we komen er wel dichterbij na deze Koetstock’, liet hij weten. Een peiling naar de meningen over twee avonden Koetstock scheelt een vergadering van het bestuur: de aanwezigen waren redelijk unaniem voor de nieuwe opzet.

Geschreven door: Gijs Kleinveld

Foto's: Arnoud van Otterloo

myFlickr

 

f t m

Stage

Publiek

Publiek