Copyright 2024 - Custom text here

2005

Koetstock 10

'Iedereen is bij Koetstock, Koetstock is voor iedereen'

KOCKENGEN - De tiende editie van het muziekfestival Koetstock in Kockengen zat vol met verrassingen. Naast dat het publiek een verrassend goed programma werd geboden werden de pauzes gevuld door aanvankelijk een dweilorkest en in de avonduren door een DJ die met een hoogwerker zo'n vijftien meter in de lucht werd getild. De organisatie sloot, begeleid door de slotband Groove Collective, het jubileumfestival af met een speciaal geschreven lied: 'Iedereen is voor Koetstock, Koetstock is voor iedereen'.

Presentator Ruud van Leeuwen had zich een speciale outfit laten aanmeten. Immers op Koetstock 2005, het tweede lustrum, waren in de programmering verschillende verrassingen opgenomen. Het festival, dat voor het tiende jaar in zwem- en recreatiepark De Koet werd gehouden, werd gekenmerkt door de kwaliteit van de muziek. De organisatie heeft sinds de eerste editie in 1996 kwaliteit hoog in het vaandel, maar sinds de groei van het aanbod van bands de laatste jaren een enorme vlucht nam, werden de eisen steeds groter. Koetstock 2005 is in de ogen van het twaalf koppige stichtingsbestuur, maar ook naar de mening van zo'n tweeduizend man publiek de beste die er tot nu toe is geweest.

De band Vander had om klokslag 12.00 uur moeilijke taak het spits af te bijten. Immers tijdens het twaalf uur durende festival neemt de publieke belangstelling naar mate het einde nadert steeds meer toe. Met covers van de jaren 70 tot heden kreeg de band het aanwezige publiek snel enthousiast. De band LadyDelay, met in hun midden Kockenees Pieter Vernhout bracht vervolgens zeer melodieuze rock ten gehore. Traditiegetrouw is in het middagprogramma van Koetstock ruimte voor 'Kockengen voor Kockengen'. De dansgroepen van Vineo en Terpsichore toonden hun nieuwste dansjes en de klanken van de Melodyband klonken vertrouwd in de oren. Het koor Ezidako was voor de tiende keer op Koetstock. De Chameleon Big Band heeft een enorme progressie doorgemaakt en stal de harten van menig muziekliefhebber.

Ragbag maakte het publiek met swingende songs enthousiast. De band Pro Fools, die vorig jaar het festival opende, liet het publiek horen in een jaar tijd veel progressie te hebben geboekt. Aan het eind van de middag werd het publiek tussen de optredens door op het veld vermaakt door een dweilorkest. Zeer bijzonder was de Belgische formatie Alugana. Een combinatie van metal en folk waarbij een elektrische viool een belangrijk aandeel had. De stem van de zanger maakt bij Alugana onderdeel uit van de muziek. Het zijn geen teksten die er worden gezongen, maar klanken die in de compositie passen.

Terwijl de hardrockband Carrera met stevige nummers zich deed gelden, zochten veel toeschouwers een schuilplek tegen de regenbui die Kockengen trof. Echter de volhouders bleven, met of zonder paraplu op het veld voor het podium en namen de regen voor lief. Toen Rivelino het podium in Kockengen betrad was het weer droog geworden en waren de mensen weer teruggekeerd op hun oude plek op het veld. Veel liefhebbers van stevige rock waren van mening dat Supersonic het jubileum moest afsluiten.

Met elf mannen en vrouwen op het podium wist Groove Collective het feest in Kockengen op een uitstekende manier compleet te maken. Een kleine tweeduizend man publiek stond ondertussen massaal voor het hek voor het podium en galmde de bekende nummers uit volle borst mee. De laatste verrassing die het publiek te wachten stond was het afsluitende lied van de organisatie. In een speciaal geschreven song werden op de melodie├źn van de The Scene de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Terwijl het glas werd geheven kwam met de woorden 'Iedereen is bij Koetstock, Koetstock is voor iedereen' er een einde aan het tweede lustrum van het Kockengense muziekfestival.

Impressie Koetstock 2005

f t m

Stage

Publiek

Publiek